Но ако ще се отдадете, не забравяйте да го преброите.

Но ако ще се отдадете, не забравяйте да го преброите.

Гневът ни сигнализира, че се е случило нещо несправедливо, че някой ни е сгрешил или е наранил някого, за когото ни интересува. Това, което правим в ситуацията, може да включва уверена комуникация, мирен политически протест, решаване на проблеми, прошка и много други варианти. Във всеки случай емоцията на гнева не беше лоша – това ни помогна да разберем, че нещо не е наред и че е важно да се обърнем към него.

Сега, нека да превърнем копчето от горещо към студено и да посетим още едно „отрицателно ”Емоция.

тъга

Тази е трудна. Тъгата е тежка и бавна. Тя източва нашата енергия и намалява мотивацията. Как може да бъде полезна тъга?

Е, кога сме склонни да се чувстваме тъжни? Когато някой, когото обичаме, умира. Когато загубим връзка, ние ценим. Когато искахме нещо лошо, но не го получихме. Това са преживявания, които всички сме имали.

Какво би се случило, ако не се почувствахме тъжни по време на тези ситуации? Не бихме имали погребения, защото просто бяхме свити от смъртта на любимия човек и вероятно не се интересува твърде много от тези, които са все още живи. Не бихме ценили отношенията, защото мех, загубата на такъв изобщо не боли. И не бихме знаели кои цели са важни за нас, защото не достигането им не би направило вдлъбнатина в психическото си пространство.

Без тъга, не бихме знаели кои цели са важни за нас, защото не, не Достигането до тях не би направило вдлъбнатина в психическото ни пространство.

От друга страна, да се чувстваме тъжно ни позволява да знаем визцерално, в сърцата и червата си, какво ни интересува най -много в живота. Учи ни уроци от грешки, които правим и ни напомня да почитаме неща, които все още имаме. Заедно с положителни емоции като радост и вълнение, тъгата ни позволява да вкусим богат набор от емоции, които подчертават нашите ценности и ръководят нашето поведение.

Всъщност, наличието на смесени чувства е полезно за вашето здраве! Проучване с почти 200 участници установи, че тези, които са склонни да изпитват както положителни, така и отрицателни емоции, за разлика от само един или друг тип, са склонни да имат по -добро физическо здраве във времето. Това беше малък, но статистически значим ефект, над и извън ползата от положителни емоции. С други думи, добре е да имате смесени чувства!

И така, ето. Отрицателните емоции имат лоша репутация, защото не се чувстват добре и защото смятаме, че са безполезни или опасни. Но те всъщност са много полезни и здрави! Страхът е нашата надеждна алармена система. Гневът запалва огън, за да изложи несправедливостта. И тъгата ни показва кое е най -важното в живота.

Златно правило за справяне с негативни емоции

Засега ето едно златно правило за работа с негативни емоции: знайте, че е супер здравословно да се чувствате да се чувствате, че се чувствате, че е супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате, че е супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате, за да се чувствате супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате супер здравословно да се чувствате, за да се чувствате супер здраво По този начин и след това вдишвайте емоцията. Прегърнете го и се разходете през това как се чувства в тялото ви. Не се опитвайте да се борите срещу него, защото вероятно ще загубите или в най -добрия случай ще ритате кутията надолу по пътя. Ако просто оставите емоцията да седи в тялото ви, тя ще ви каже какво трябва да знаете и в крайна сметка да продължите напред. Изпробвайте го!

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Джейд Ву, доктор на науките психолог

dr. Джейд Ву беше домакин на разумния психолог подкаст между 2019 и 2021 г. Тя е лицензиран клиничен психолог. Тя получи докторска степен. от Бостънския университет и завърши клинична резиденция и стипендия в Медицинското училище на университета Дюк.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Вярвате или не, сега има Национален ден на нежелана храна (21 юли). Хранителната дива претегля как да се наслаждавате на нежелана храна, без да саботирате диетата си.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 18 юли 2014 г. 3-минутна четене

Да, поради причини не мога да разбера , наистина има нещо, наречено Национален ден на нежелана храна. Сякаш имаме нужда от друга причина да отпразнуваме националната си зависимост към енергийните гъсти храни, бедни на хранителни вещества! Какво следва? Пийте още сода ден? Насладете се на ден за цигари? Шофирайте без ден на предпазните колани?

Може би е по -добре просто да игнорирате тези неща. Но докато ще бъдем подложени на подобни глупости, реших, че ще събера няколко съвета как да се насладите на нежелана храна.

Както повечето от вас знаят, що се отнася до диетата, аз не съм нито пурист, нито перфекционист. Въпреки че не подкрепям стабилна диета от циркови фъстъци и Cheez Whiz, мисля, че е добре да ядете нещо, което не е особено питателно чисто заради удоволствието от това. Но ако ще се отдадете, не забравяйте да го преброите.

Правила за разплитане

1. Уверете се, че това е нещо, от което наистина ви харесва. Не се поддавайте на нежелани храни, които дори не са особено привлекателни, само защото седят там. Запазете своите разколници за храни, на които наистина ви харесва. Ще пропусна цирковите фъстъци, благодаря и вместо това ще чакам шведската риба.

2. Предефиниране на снизхождението. Няма закон, който да казва, че снизхождението трябва да бъде празни калории. Чувствайте се свободни да се разкоявате вместо в полезни храни, които намирате за особено жалко. Разпръснете се на пинта свежи малини и добавете пръскане на крем фрайче. Или някой висок клас шоколад, потопен в фъстъчено или бадемово масло.

3. Покажете се за него. Когато ядете нещо чисто за удоволствие, не забравяйте да сте там, когато се случи! Това не е снизхождение, ако нямате спомен за преживяването. Вместо безмислено да се вписва на MS; MS; Запазете сините за последно и останете още по -дълго над тях.

Вижте също: Защо преяждаме

4. Насладете се след това спрете. Много от нас объркват снизхождението с свръх снизховането. Снизхождението се чувства добре. Прекомерното снизходителност не го прави. След като сте решили какво ще имате и сте отделили време, за да се насладите на това, решете предварително колко ще имате. Не седнете с цялата картонена опаковка със сладолед или торбичка с чипс от барбекю. Сервирайте си снизходително обслужване и оставете останалите далеч. Съпротивлявайте се на неизбежното желание да се върнете за секунди веднага щом купата е празна. Вместо това помислете за няколко мига за това колко сте харесали лакомството си и след това насочете вниманието си към нещо друго.

5. Запазете вашата перспектива. Очевидно е, че яденето на много нежелана храна редовно не е рецепта за добро здраве. След известно време това не е дори особено приятно. Но понякога снизхождение-в контекста на здравословната диета-няма да ви изпраща на ранен гроб. Не забравяйте, че не е как се храните в най -лошия си ден или най -добрият си ден, който има значение, а как ядете повечето дни, които се отчитат. Един от любимите ми начини да поддържам нещата в перспектива е да мисля по отношение на средната ми стойност на хранителната оценка. Прочетете повече за това тук.

Страхотното нещо при този подход е, че не е нужно да чакаме националния ден на нежелана храна, за да се забавляваме малко (и не е нужно да прекарваме останалата част от годината, съжалявайки за това).

Как ще наблюдавате Националния ден на нежелана храна?

Имидж на сладолед С любезното съдействие на Shutterstock

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

monica reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, Автор и създателят на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

FDA засилва надзора си върху индустрията за хранителни добавки от 50 милиарда долара. Да се надяваме, че ще помогне да се намали броят на хората, които са наранени от вредни продукти. За съжаление, няма да направи много, за да намали количеството, което губим на безполезни. Nutrition Diva has the scoop on which supplements are money down the drain.

By Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva February 26, 2019 5-minute readEpisode #515 play pause Listen Are Nutritional Supplements a Waste of Пари? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

FDA наскоро обяви, че планира да увеличи надзора си над многомилиардната индустрия за добавки. Това би включвало всичко – от калций и мултивитамини в местния си магазин за дрогерии, до тези съмнителни добавки за отслабване и мъка, поставени на кабелни телевизионни станции в късна нощ.

Според FDA, „Трима от всеки четири американец Потребителите редовно приемат хранителна добавка. За по -възрастните американци процентът нараства до четири на пет. И едно от три деца приема добавки. ”

Всички те понастоящем се регулират съгласно насоки, известни като DSHEA – Законът източник на имп за здравето и образованието на хранителните добавки. Според регламентите производителите са отговорни за гарантирането, че техните продукти са безопасни и правилно етикетирани.

Въпреки това, за разлика от производителите на лекарства, производителите на добавки не трябва да представят доказателство за безопасност или ефикасност, преди да пуснат продукта си на пазара. Това е нещо като честна система. Ако ви хванат да правите нещо нередно, ще бъдете наказани. Но в по-голямата си част има предположение, че хората спазват правилата.

За 25-те години от приемането на тези разпоредби, индустрията за добавки нарасна десет пъти-от около 4000 продукта през 1994 г. до 50 000 различни продукти сега. С този експлозивен растеж настъпи все по -голям брой от това, което комисарят на FDA Скот Готлиб нарича „лоши актьори“, известни като компании, които умишлено или случайно нарушават правилата. В резултат на това има по -голям шанс потребителите да бъдат изложени на продукти, които имат недекларирани или дори незаконни съставки или замърсители. Има и по -голям шанс продуктите да включват неодобрени или неточни здравни претенции.

В отговор, в отговор, в отговор, Готлиб възнамерява да засили прилагането на разпоредбите. Да се надяваме, че това ще доведе до по -малко хора, които отиват в спешното отделение поради неблагоприятни ефекти от хранителните добавки. (През 2015 г. имаше 23 000 такива посещения).

Но, за да ви кажа истината, дори когато производителите стриктно се подчиняват на правилата, все още има голям потенциал за потребителите да губят парите си за добавки Това просто не прави нищо за тях.

Как се предлагат добавките

С изключение на малък брой одобрени претенции, производителите нямат право да казват, че диетична добавка ще излекува, лекува или предотврати специфично заболяване или симптом. Те са ограничени до това, което се нарича претенции за структура/функция. Например, те не могат да кажат, че тази добавка на калций ще предотврати остеопорозата. Те могат само да кажат, че калцийът поддържа здравето на костите.

Производителите – и техните маркетингови екипи – научиха как да комуникират в код. Добавките не намаляват болката в артрит, вместо това поддържат гъвкавост на ставите. Те не намаляват холестерола, помагат за поддържане на здрави нива на холестерол. Те не се борят с вирусни инфекции, поддържат здрава имунна функция. И така нататък.

Но никой не се заблуждава от това. Точно както производителите на добавки се научиха да говорят около регулациите, ние, потребителите се научихме да четем между редовете. Ако се нарича Osteo-Palooza, отпред има снимка на по-възрастна жена и тя казва нещо за поддържането на здрави кости, ще свържем точките. Малко вероятно е да бъдем разубедени от факта, че бутилката казва и в малък печат: „Тези изявления не са оценени от FDA. Този продукт не е предназначен да лекува, предотвратява или лекува някакво заболяване. ”

страници

12next› Последно »

за автора

monica reinagel, MS, LD/N , CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Вземете съвети как да закусите, без да саботирате диетата или храненето си. Добро или лошо ли е закуската? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Въпреки че нашите баби и дядовци и прабаби обикновено ядат три хранения на ден, днес ядем средно пет пъти на ден. И въпреки че често се твърди, че храненето по -често може да ви помогне да контролирате теглото си, изглежда, че не работи по този начин.

е закуска добра или лоша?

Тъй като средният брой ястия и закуски се е увеличил, така че имат линията ни – и не мисля, че това е съвпадение. Днес ще имам няколко съвета как да закусите, без да саботирате диетата или храненето ви. Незадължително. Противно на често повтарящия се хранителен мит, яденето по-често не набива метаболизма ви или ви кара да изгаряте повече калории. Въпреки че е вярно, че метаболизмът ви може да се забави, ако отидете твърде дълго, без да се храните, този ефект отнема два или три дни, за да започнете, а не два или три часа. ; Но ако не гладувате между храненията, няма причина да е необходимо да отделяте време на всеки два или три часа за закуска.

Как да спрете да сте гладни

Ако огладнявате между храненията, но им е трудно да организирате графика си, за да се настаните на почивка на хранене на всеки два или три часа, има друго решение: Яжте По -големи ястия.

Мисля, че една от причините хората (особено жените) да станат толкова гладни между храненията е, че правят яденето си нереално малки. Нека да кажем, че имате нужда от 2000 калории на ден, за да поддържате здравословно тегло. И нека да кажем, че ядете закуска от 200 калори. Логично това трябва да ви преведе около 10% от деня ви … или около два часа. Ако се опитвате да го направите пет часа до време за обяд, бихте искали да ядете повече като 400 или 500 калории за закуска.

Това също помага, ако храненията ви са балансирани и хранителни, съдържащи протеин, съдържащи протеини, здравословни мазнини и бавно изгарящи въглехидрати, като тези, които получавате от цели плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и боб.

Свързано съдържание: Как да ядем по-малко, без да се чувствам гладен

Съвет №2: Колкото по -често ядете, толкова по -малко трябва да бъде

Има голям контингент от експерти по диета, които твърдят, че ще отслабнете, ако ядете малки, чести ястия, отколкото ако сте Яжте две или три по -големи ястия. Освен лъжливото схващане, че това възобновява метаболизма ви, аргументът е, че това, че храненето по -често контролира глада по -добре и това предпазва хората от преяждане.

По отношение на управлението на теглото, най -важната част от „ Концепцията за малко често хранене “не е думата„ често “, а думата„ малка “.

Contents